wordpress-themes.org

Belastingdienst inloggen, online belasting regelen met DigiD

Als u in wilt loggen bij de Belastingdienst, dan heeft u altijd een DigiD code nodig. Mocht u deze nog niet hebben dan moet u deze aanvragen. Hoe gaat dat in zijn werk? U gaat naar www.digid.nl/aanvragen en dan vult u hier alle gegevens in en dan wordt er voor u een DigiD code aangemaakt en deze gegevens ontvangt u per post.

Inloggen bij de Belastingdienst

Bij de Belastingdienst inloggen gaat niet zonder Digid code. U moet echt een DigiD code hebben anders kunt u niet naar uwdigid belastingdienst inloggen persoonlijke pagina. Als u een DigiD code heeft dan kunt u naar mijn toeslagen bij de Belastingdienst en dan komt u uit bij uw persoonlijke pagina voor bijvoorbeeld de toeslagen en uw belastingen. U kunt hier zelf uw belastingen en toeslagen bekijken en gegevens wijzigen, daarbij kunt u denken aan het wijzigen van uw rekeningnummer.

Waarom Belastingdienst inloggen?

Het grote voordeel van Belastingdienst inloggen is, dat u online bij uw gegevens kunt. Als u iets wilt bekijken of wanneer u wilt zien of u in aanmerking komt voor een bepaalde toeslag in 2015, dan kunt u dit nu online meteen bekijken. Geen folders aanvragen, websites opzoeken en dan een berekening maken, u kunt bij de Belastingdienst alles meteen invoeren en het resultaat meteen inzien. U ziet meteen of u op een bepaalde toeslag recht heeft en hoeveel dat bedraagt. Ook wanneer u toeslagen stop wilt zetten kunt u dit doen via Belastingdienst inloggen (op een moment dat het u uitkomt).

Voordelen Belastingdienst inloggen

De voordelen van Belastingdienst inloggen zijn onder andere dat u altijd uw gegevens kunt inzien wanneer u ze nodig heeft. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding en een DigiD code. Als u deze gegevens bij de hand heeft, dan kunt u uw eigen toeslagen bekijken, wijzigen of stopzetten. Voor u kan dit als voordeel hebben dat u niet hoeft te wachten op een medewerker aan de telefoon, u kunt namelijk veel zelf wijzigen en wanneer u vragen heeft kunt u altijd nog de Belastingdienst telefoon bellen. Maar veel kunt u online regelen, probeer u het maar eens via Belastingdienst inloggen.

Toelichting: Op mijn pensioen overzicht heb je inzicht in je pensioen opbouw en dit kan weer belangrijk zijn bij belastingaangifte. Die kun je eenvoudig via digid opvragen en hoe dat moet leggen we uit op onderstaande pensioen website.