wordpress-themes.org

Mijn Belastingdienst

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om al uw zaken online te regelen. Niet alleen kan uw informatie op die manier goed bewaard worden, het zorgt ook voor een gigantisch gebruikersgemak. Sinds kort is het ook mogelijk om al uw belastingzaken via het internet te regelen, hiervoor is een portaal genaamd ‘Mijn Belastingdienst’ ontwikkeld. Voor het inloggen in dit portaal hebt u een Digid gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Het aanmaken van een Digid account neemt slechts enkele minuten van uw tijd in beslag, maar het duurt toch wel zeker enkele weken alvorens u de activatiecode in huis hebt. Uw Digid account is een persoonlijk account, alleen u mag hier toegang tot krijgen. Het is bijzonder belangrijk om de inloggegevens van het account waarmee u in kunt loggen op onder andere ‘Mijn Belastingdienst’ met niemand deelt.

Mijn toeslagen

Vroeger moest u nog enorm veel briefpapier invullen voor het aanvragen van een toestel bij de Nederlandse Belastingdienst, tegenwoordig vraagt vrijwel iedereen gemakkelijk via het internet de toeslagen aan. Zowel voor de Belastingdienst als voor burgers is de komst van ‘Mijn Toeslagen’ positief. De Belastingdienst is namelijk veel minder tijd kwijt met het uitzoeken van de aanvragen en u als burger bent veel minder tijd kwijt met het aanvragen en stopzetten van toeslagen. Een wijziging binnen uw toeslag wordt diezelfde dag meestal nog doorgevoerd, hierdoor hebt u uw aanvragen ook enorm snel verstuurd. Natuurlijk kunt u nog steeds toeslagen aanvragen op de oude manier, maar het is niet duidelijk hoelang dit nog mogelijk blijft.

Mijn Belastingdienst inloggen

U kunt op Mijn Belastingdienst inloggen met behulp van uw Digid inlognaam en wachtwoord. Het aanvragen van Digid gegevens staat volledig los van Mijn Belastingdienst. Het is aan te raden om zo snel mogelijk een Digid account aan te maken, omdat u dit account voor vrijwel alle diensten van de overheid nodig hebt. Als u uw wachtwoord bent vergeten, dan kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen via de website van Digid. Voor de veiligheid van uw account is het belangrijk dat u na elk bezoek aan Mijn Belastingdienst weer uitlogt uit uw account, u voorkomt hiermee dat andere mensen toegang krijgen tot uw account. Als u denkt dat iemand anders ook toegang heeft tot uw account, dan is het belangrijk om hiervan direct melding te maken bij Digid.

Wat kan ik regelen via Mijn Belastingdienst?

Via Mijn Belastingdienst kunt u werkelijk al uw belastingzaken regelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het doen van aangifte, het aanvragen van toeslagen en het doorgeven van wijzigingen. Natuurlijk kunt u ook nog altijd via de post uw belastingzaken regelen, u bent dus niet afhankelijk van ‘Mijn Belastingdienst’.