wordpress-themes.org

Kadaster, vind hier informatie over vastgoed

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat het Kadaster precies doet? Het Kadaster houdt zich bezig met het registreren van vastgoed en geo-informatie. Zij zorgt er voor dat de gegevens eenvoudig opgevraagd kunnen worden door u. Er wordt ook maatwerk en advies aangeboden, ook internationaal. U kunt een vraag hebben over de waarde van een woning, daarbij kunt u ook het Kadaster raadplegen via internet. Voor een kleine vergoeding krijgt u dan de gegevens toegestuurd. U kunt ook vragen naar de WOZ waarde van een woning die u bijvoorbeeld op het oog heeft of vragen stellen over uw eigen woning.

Wettelijke taak Kadaster

Het Kadaster heeft een wettelijke taak, zij moet namelijk een aantal registraties beheren. Daarbij gaat het over de registraties van vastgoed, topografie, schepen en luchtvaartuigen. Zij beheert ook de registraties van andere organisaties, dit noemen we ook wel de Landelijke voorzieningen. Deze taken worden met de grootste nauwkeurigheid uitgevoerd. Het gaat vaak over belangrijke gegevens die de Overheid bijvoorbeeld nodig kan hebben, maar ook u kunt gebruik maken van de gegevens die in het Kadaster beschikbaar zijn.

Informatie verstrekken door het Kadaster

Het Kadaster kan u ook informatie verstrekken. Het Kadaster beheert namelijk gegevens en deze stelt zij aan de mensen beschikbaar die deze nodig hebben. Het gaat hierbij over onafhankelijke informatie over vastgoed en geografie voor heel Nederland. De gemeente kan ook informatie opvragen bij het Kadaster, daar wordt dagelijks gebruik van gemaakt, maar ook bedrijven en particulieren vragen informatie aan, zoals over de waarde van gebouwen en woningen.

Maatwerk en advies Kadaster

Het kan zijn dat een aantal producten uit het standaard assortiment van het Kadaster geen antwoord geeft op de vragen die u als klant heeft. Dan kan het Kadaster maatwerk en advies leveren, dit doet het Kadaster met name bij de Overheid. Maar zij is niet alleen in Nederland actief, ook in het buitenland. De kennis wordt namelijk gedeeld met internationale organisaties en zij adviseert de overheidsorganisaties.