wordpress-themes.org

Mijn Belastingdienst: Online alle zaken regelen

Als u naar de website van de Belastingdienst online gaat dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor Mijn Belastingdienst. Dit is uw persoonlijke pagina bij de Belastingdienst online. Hier kunt u dus in de toekomst steeds meer belastingzaken online regelen. Op dit moment kunt u hier uw voorlopige aanslag over 2015 aanvragen, maar ook wijzigen en stopzetten. U kunt hier ook de aangifte inkomstenbelasting doen en u kunt uw rekeningnummer veranderen.

inloggen mijn belastingdienst onlineWaarom Mijn Belastingdienst online?

De Belastingdienst heeft de keuze gemaakt om Mijn Belastingdienst in het leven te roepen om de dienstverlening aan de klanten te verbeteren. De site is door de medewerkers van de Belastingdienst al uitgebreid getest en ze zijn benieuwd naar ervaringen van klanten. Er wordt daarom nu een proef gehouden waar u ook aan mee kunt doen. Als u online uw aangifte gaat doen, dan doet u mee aan de proef. De aangifte wordt dan op dezelfde manier behandeld als iedere andere aangifte die wordt gedaan.

Voordelen Mijn Belastingdienst

Het is gemakkelijk dat u van Mijn Belastingdienst gebruik kunt maken. Hierdoor kunt u namelijk online uw huidige gegevens inzien en wanneer dat nodig is meteen wijzigen. Dit bespaart u veel tijd en moeite. Als u namelijk moet bellen met een van de medewerkers, dan moet u soms langere tijd wachten, zeker in perioden waarbij er aangiften gedaan moeten worden, want dan hebben veel mensen vragen. Zorgt u daarom voor een DigiD code, zodat u van de voordelen van Mijn Belastingdienst kunt profiteren.

Gebruik maken van Mijn Belastingdienst

Als u de DigiD code heeft dan kunt u meteen inloggen bij Mijn Belastingdienst online en zien wat de voordelen zijn voor u. Gegevens wijzigen, toeslagen aanvragen, toeslagen stopzetten, een rekeningnummer wijzigen, alles kan online geregeld worden via Mijn Belastingdienst online. Als u de beschikking heeft over internet en een DigiD code, kunt u alles online regelen. U heeft geen los papierwerk meer, telefonisch contact is overbodig en u hoeft niet naar de brievenbus. Online is de toekomst, zo ook voor de Belastingdienst dus kiest u ook voor Mijn Belastingdienst online.