wordpress-themes.org

Belastingtelefoon

De belastingtelefoon (te bereiken via 0800 – 0543) is onderdeel van de Nederlandse belastingdienst. Het doel van de belastingtelefoon is het beantwoorden van (algemene) vragen van burgers en bedrijven die te maken hebben met het Nederlandse belastingstelsel. Ook bieden ze hulp bij het invullen van uw belastingformulieren.

Ze mogen geen advies geven. Indien u dat wel wilt moet u bij een belastingadviseur. De belastingtelefoon heeft meerdere (callcenter) vestigingen door heel Nederland. In totaal zijn het er zes. Elk callcenter heeft zijn eigen expertise. Bedenk dus goed welk nummer je moet bellen voor jouw belastingvraag.

Belastingdienst

Belastingdienst

  • Particulieren, gevestigd in Leeuwarden en Hengelo
  • Toeslagen, gevestigd in Groningen
  • Ondernemingen, Intermediairs gevestigd in Eindhoven
  • Buitenland (055-5385385), gevestigd in Heerlen
  • Auto (0800-0749), gevestigd in Apeldoorn
  • Douane (0800-0143), gevestigd in Heerlen

Per jaar krijgt de belastingtelefoon zo ongeveer 14 miljoen telefoontjes en tijdens de aangiftetijd wel 100.000 per dag! Om de kwaliteit van de hulp te verbeteren is de belastingtelefoon een onderzoek gestart om de moeilijkere vragen door te zetten naar belastinginspecteurs.

Belastingtelefoon bereikbaarheid

De belastingtelefoon is te bereiken op 0800 – 0543 van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 20.00 uur te bereiken. Op vrijdag is dat van 08.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de belastingtelefoon gaat bellen is het handig om uw burgerservicenummer/sofinummer bij de hand te hebben.

Belastingadviseur of fiscalist

Moet u uw belastingaangiften indienen maar weet u niet precies hoe dit in zijn werk gaat? Dan kunt u altijd een belastingadviseur of een fiscalist raadplegen. Dit zijn deskundige op het gebied van belastingen die andere mensen en/of bedrijven helpen.