wordpress-themes.org

Toeslagen

Bij de Belastingdienst kunt u verschillende toeslagen aanvragen. Welke toeslagen er zijn, wat er wordt bekeken als u een toeslag aanvraagt en hoe dat u een toeslag aan moet vragen kunt u hier lezen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Toeslagen, welke zijn er allemaal?

De toeslagen van de Belastingdienst zijn:
Zorgtoeslag, het gaat hier over een bijdrage in de kosten van uw zorgverzekering
– Kindgebonden budget, het gaat over een bijdrage in de kosten die gepaard gaan met het zorgen voor kinderen
– Huurtoeslag, het gaat over een bijdrage in uw huurkosten
– Kinderopvangtoeslag, het gaat over een bijdrage in de kosten van de kinderopvang

Toeslagen, hoe werkt dat?

Wanneer u kinderen heeft, een zorgverzekering, en/of u heeft een huurhuis, dan is het mogelijk dat u een bijdrage, in de kosten die ermee gepaard gaan, kunt krijgen. Deze bijdrage noemen we een toeslag. Hoe de toeslagen precies werken is per toeslag anders.

Toeslagen hoogte berekenen

Om de hoogte van de toeslagen vast te stellen wordt er gekeken naar uw gezinssamenstelling. U wordt zelf meegerekend (met uw inkomen) en uw eventuele toeslagpartner en eventueel ook de medebewoners met een huurtoeslag. Als het gaat over de zorgtoeslag, het kindgebonden budget en de huurtoeslag dan wordt hierbij uw vermogen ook meegerekend. U kunt op de site van de Belastingdienst een proefberekening maken.

Toeslagen aanvragen, hoe werkt dat?

Het aanvragen van de zorgtoeslag, de huurtoeslag en de kinderopvangtoeslag moet u (in elk geval de eerste keer) vaak zelf doen bij de Belastingdienst/Toeslagen. Als het over een kindgebonden budget gaat, dan gaat dit meestal vanzelf. Zelf een toeslag aanvragen kunt u doen via “Mijn toeslagen”. Daarbij heeft u uw DigiD code nodig. De toeslag hoeft u maar een keer aan de vragen en zolang u aan de voorwaarden blijft voldoen (er verandert niets in uw situatie) krijgt u ieder jaar vanzelf weer de toeslag uitgekeerd. Neemt u daarom de tijd om te bekijken op welke toeslagen u recht heeft. Deze kunt u dan meteen aanvragen en dan worden de bedragen aan u uitgekeerd door de Belastingdienst.